Det er med stor sorg jeg tar innover meg budskapet om at min kjære barndomsvenninne, Grete Jargvoll (g. Andersen), har reist til sine på den andre siden av tiden. Hun fylte 70 år den 19. juli i år og vi snakket som alltid så godt sammen på telefonen.

GRETE OG JEG ble først kjent med hverandre da vi begynte på Høyden barneskole i 1948. Vi ble raskt bestevenninner og hang sammen i tykt og tynt. Ofte i trespann med vår gode venninne Karin Halvorsen (g. Thorvaldsen) fra Skarmyra.

TIL Å BEGYNNE med bodde Grete på Høyda og jeg på Malakoff - senere ble vi nærmeste naboer i Fjordveien. Ofte satt vi sammen med dagbøkene våre og skrev om livets hemmeligheter slik unge jenter gjorde på den tiden. Vi gikk på turn i mange år og hadde vår «karriere» i Moss Idrettslag med morsomme togturer til stevner og løp. Da vi ble eldre satt vi ofte på «Kopper'n» og drakk brus og smugkikket på guttene. Stadig dro vi på hytteturer i Vannsjø til Gretes bestemor. Karin hadde også hytte i nærheten og vi var ofte på besøk.

GRETE BLE TIDLIG sammen med Steinar og den tette kontakten avtok som naturlig var etter at vi begge ble gift og fikk barn. Selv om vi ikke snakket sammen så ofte lenger så visste vi allikevel at vi alltid hadde hverandre.

KJÆRESTE GRETE - du er en skatt i mitt hjerte og har gitt slik glede i livet mitt – alltid det varme smilet og det gode humøret. Vårt vennskapsbånd kan aldri brytes og jeg ser fram til dagen da jeg skal se deg igjen. Mine varmeste tanker går til Steinar og jentene dine som du var så glad i.

Wenche Emilie Dahlmann

Relevante lenker

Vær oppmerksom på! Sagahuus.com er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider

Del denne siden